Mijn werkwijze

Betrokkenheid, scherpte met een vleugje humor

Hoe ik werk?

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek besluiten we samen aan de slag te gaan. Ik werk altijd met trajecten. Gesprekken vormen de basis van het traject. Tijdens de gesprekken die we gaan voeren gaat het vaak over de wereld onder de woorden; de onderstroom. Dat wat je al had gevoeld maar nog geen woorden aan had kunnen geven. Aan mij de taak om samen met jou op een nuchtere manier tot de kern te komen. Dit alles in heldere taal zonder zweverig gedoe maar wel intunen op je onderbuikgevoel.

Maatwerk

What you don’t see is what you get. Ik werk veel vanuit de onderstroom. Dit is voor jou als ondernemer bekend terrein. Immers je onderbuikgevoel zal altijd al je beste raadgever zijn geweest. De ruime ervaring die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven en als ondernemer combineer ik met opleiding en ervaring op het gebied van persoonlijke begeleiding en ontwikkeling. Bij mij geen standaardtestjes, flauwe stappenplannen of ingewikkelde methodieken. Ik combineer mijn betrokkenheid en warmte met scherpte en helderheid, waar nodig kan ik confronteren en dit alles met een vleugje humor. Ik zal je anders laten kijken naar je onderneming en jouw ondernemerschap.

Weet waar je aan toe bent

Na het kennismakingsgesprek doe ik een voorstel voor het traject om zaken weer in beweging te zetten. Vaak zullen we zo’n 6 tot 8 sessies nodig hebben. Ik zal je, voor tussen de sessies, regelmatig van wat denkwerk voorzien. En ik ben tussendoor altijd telefonisch beschikbaar om even te sparren als dat nodig is. Je betaalt voorafgaand aan het traject een vast bedrag. Dat schept helderheid, zo weet je precies waar je aan toe bent. Ik zal zorgen, na verloop van tijd, weer overbodig te zijn. Na een traject is er altijd nog de mogelijkheid om af en toe een gesprek te hebben. 

Fasen van het traject

De puzzel is heel groot geworden. Vaak heb je ook nog gedoe. Met anderen, in je onderneming of misschien wel met jezelf. Wat wil je dat er verandert? Er moet wel een goede reden zijn anders dan zul je het niet kunnen opbrengen om een traject te gaan volbrengen. De beweging moet nodig zijn. Maar als je besluit dat het nodig is dan ga ik je, als ondernemerscoach, daar ook aan houden.

1.

Ontrafelen

Wat er écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Tot de essentie komen. We zoeken waar het vast zit. Bij de problemen liggen meestal oplossingen. Alles begint met je daar bewust van worden. Als ondernemerscoach zal ik niet schromen om je daarmee te confronteren.

2.

Interventie

Waar kan het anders? Stop ermee of doe het anders. Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten loslaten, stoppen of ombuigen. We gaan samen zorgen voor beweging. Ik zal je als ondernemerscoach er toe aanzetten.

3.

Verbinden

Enkel door alles (weer) aan elkaar te verbinden, kan het gaan stromen
Door te focussen op zaken die belangrijk zijn voor jou. En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen.

4.

Stromen

Wen er maar aan dat alles weer stroomt. Geniet! Het gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw doel voor ogen houden. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je in mijn rol als ondernemerscoach motiveren om vol te houden. En je er op aanspreken als het moet