ONDERNEMERS/BEDRIJVEN

Ik doe dit anders, echt anders

De ruime ervaring die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven en als ondernemer combineer ik met opleiding en ervaring op het gebied van persoonlijke begeleiding en ontwikkeling. Door die combinatie werk ik resultaatgericht met zorg en aandacht voor iedereen in het proces. 

Voor jezelf als ondernemer of manager

Als ondernemer of manager ben jij het baken van jouw organisatie of afdeling. Dit vraagt continue iets van je. Stel jezelf ter discussie en toets je overtuigingen. Hoe houd jij jezelf scherp? Hoe creëer je de juiste balans tussen werk en privé? Gun het jezelf om hier meer zicht op te krijgen. Je hebt het immers in je maar je kunt er soms simpelweg niet voldoende bij. Met persoonlijke coaching gaan we op zoek.

Voor je medewerkers

Haal eruit wat erin zit. Het is ingewikkeld om de juiste motivatie te blijven vasthouden. Coaching kan helpen bij meer betrokkenheid bij het bedrijf. Minder verloop waardoor de expertise en ervaring binnen het bedrijf ook minder fluctueert. Minder ziekteverzuim omdat coaching een belangrijke rol kan spelen bij het verminderen van stressklachten. Dat kan heel direct via individuele coaching of indirecter door managers meer vaardig te maken op het terrein van mensgericht en coachend leidinggeven.

Verschillende onderwerpen waarop gecoacht kan worden:

 1. Communicatie en samenwerken.
  De medewerker leert beter te communiceren in moeilijke situaties. Onderzoeken wat de optimale rol is binnen het team en hiernaar kunnen handelen.
 2. Zelfbeeld en effectiviteit.
  Negatieve gedachten en gevoelens (veelal over jezelf) kunnen beperkend werken. Een coachingstraject kan je leren hoe je hier beter mee om kunt gaan waardoor het je niet meer hoeft te beperken.
 3. Loopbaankoers.
  De medewerker helder laten krijgen wat zijn/haar waarden, talenten en randvoorwaarden zijn en leren hoe hij/zij kan handelen op een manier die voldoening geeft op zowel op het werk als privé.
 4. Managen van teams.
  Hoe kun je als manager meer delegeren, de medewerkers meer verantwoordelijkheid laten nemen? Vertrouwen op je eigen kunnen en dat van je team.

Advies-projecten-ondersteuning

Door jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, als interim-er en als ondernemer kan ik ondersteunen:

 1. Bij strategieontwikkeling; soms ontbreekt het je aan de tijd en focus om je strategie verder te ontwikkelen voor duurzame groei en ontwikkeling. Door de waan van de dag en de werkdruk wordt het meer een uitdaging, terwijl het een noodzaak is voor goed ondernemerschap. 
 2. Bij conceptontwikkeling en positionering; Een plan van aanpak, van idee naar product of dienst. Hoe kun dit positioneren bij de potentiele doelgroepen? 
 3. Bij organisatie- en teamontwikkeling; welke doelen heb jij voor ogen en hoe kan je deze efficiënt en effectief bereiken met jouw organisatie?
 4. Als objectieve sparringpartner; ondernemen kan eenzaam zijn. Soms is het fijn om met een objectieve buitenstaander te sparren over ideeën en situaties.

investering

We starten met een vrijblijvend en kosteloos oriëntatie/intakegesprek. Op basis van dit gesprek volgt er een voorstel. Het individuele coachingtarief is €120,- per uur ex. BTW. Loopbaancoachingstarief is €550,- per traject. 

Voor andere trajecten zal ik na een kosteloos oriëntatiegesprek een voorstel maken.

Coaching en advieskosten kunnen worden opgenomen als bedrijfskosten bij de belastingaangifte.

Valt je bedrijf binnen het MKB dan kun je wellicht gebruik maken van de SLIM subsidie (Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het MKB) welke tot wel 80% van de coachtrajecten binnen de organisatie vergoed. Bespreek dit met je accountant, boekhouder of belastingadviseur.